Obeleženo 100 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Danske

danska 1F

Vek trajanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine Danske obeleženo je svečanošću 5.juna u Domu Vojske Srbije, u saradnji sa Ministarstvom Odbrane Srbije.

- 27. jun 2017 Od Danfoss

Svečanost je upriličena posebnim izvedbama Prinčevog vojnog orkestra Danske i vojnim orkestrom Stanislav Binički iz Srbije.

Saradnja između Srbije i Danske od 1917.godine obuhvata zajedničke i podršku kroz oblasti kulture, poslovnih aktivnosti, komunikacija, vojnih i drugih diplomatskih oblasti saradnje.

Kao jedna od danskih kompanija koje posluju u Srbiji, Danfoss Srbija podržala je svečanost prisustvom svojih predstavnika i partnera.

„U poslednjih 10 godina radili smo zajedno na više projekata. Srbija je danas značajan partner u misijama očuvanja mira, čime možete biti veoma ponosni. Danska podržava Srbiju na njenom putu ka EU, što će doneti važne benefite za građane Srbije. Primetni su pomaci u ekonomiji sada i u odnosu na reforme koje se sprovode, tako da očekujemo u budućnosti dalji rast u investicijama i novim radnim mestima.“, istakao je obrativši se u svom govoru povodom proslave zamenik poslova Ambasade Danske Morten Skovgaard Hansen.

Danfoss kompanija, koja ove godine obeležava 20 godina rada u Srbiji, nastaviće da neguje odnose na relaciji Danska-Srbija, što i svojim dugogodišnjim poslovnim aktivnostima potvrđuje. 

 

Danska 100years logo1400px F

 

Pratite nas na društvenim mrežama Pridružite nam se

Želite da komunicirate sa nama?

Upoznajte nas i pridružite se razgovoru