Danfoss muzej se ponovno otvara u najsavremenijem izdanju

Danfoss-Museum-2 Danfoss muzej uskoro će se ponovo otvoriti u rodnoj kući Mads Clausen-a, pored sedišta Danfoss-a u Nordborgu. Uloga muzeja, koju vodi Fondacija Bitten & Mads Clausen, pomoći će da se očuva jedinstven deo danske industrijske istorije. 

- 13. mart 2018 Od Danfoss

„Samo onaj ko ima ostavštinu u prošlosti ima temelje u budućnosti. "

Moto Danfoss Fondacije Mads Clausen dobiće fizički oblik, prilikom ponovnog otvaranja Danfoss Muzeja 23. marta 2018. godine. Najsavremenije promene u muzeju omogućene su zahvaljujući donaciji Fondacije Bitten & Mads Clausen.

Danfoss muzej nalazi se u rodnoj kući Mads Clausen u Nordborgu. Kao mladi dečak, Mads Clausen je proveo vreme u pradedovoj radionici gde je počeo njegov interes za inženjering. Prostorija sadrži sto gde je svojim roditeljima pokazivao svoje ideje. A u potkrovlju je Mads Clausen-ov prva i omiljena kancelarija, koji je zadržao do prerane smrti gde je testirao prvi ekspanzijski ventil u kanti vode koja je kapala u umivaonicu ispod. Mads Clausen je bio posramljen zbog vlažnog poda, ali ventil je bio tako čvrst, da je te 1933. započeo Danfoss istoriju. Ostalo je istorija, i može da se vidi u muzeju. Danas je Danfoss globalna kompanija koja zapošljava više od 26.000 ljudi.

Ovo je ponovno otvaranje i potpuna nadogradnja postojećeg muzeja, koji animira i obnavlja putem audiovizualnih i digitalnih efekata istorijske podatke o najvećoj industrijskoj proizvodnji u Danskoj. Muzej se otvara u vreme kada se Danfoss nalazi usred spostvene digitalne transformacije.

Predsednik Fondacije Bitten & Mads Clausen, Peter Mads Clausen, istakao je važnost da Danfoss bude ukorenjen u istoriju - dok je tkompanija na putu promena:

„Osećamo najveće poštovanje prema održavanju i nastavku naše istorije. Naša baština pomaže da se Danfoss DNA ostvaruje i dalje; to odražava naše razmišljanje, našu politiku, društvene odgovornosti, našu verodostojnost i naš značaj. Kako bismo imali bazu za budućnost, nužno je da budemo informisani o našem poreklu ", rekao je Peter Mads Clausen, dodajući:

„Istorijski aspekat je od velike važnosti za nas i uveren sam da je Danfoss Muzej potpuno u skladu s duhom moje majke i oca. Naša istorija je fantastična; mi je održavamo i želimo da to pokažemo. "

Sva ta količina i kvalitet istorijskih materijala čine okvir Danfossovog muzeja. Od samog početka, kompanija je imala koristi od napora buduće fokusiranih i posvećenih ljudi koji su uvideli potrebu za održavanjem svih stvari koje govore o Danfossovoj industrijskoj avanturi. Mnogi prethodni zaposleni još uvek rade za muzej, preko Danfoss Istorijskog društva, provodeći ogromne, dobrovoljne napore za očuvanje istorije.

Muzej se održava pod pokroviteljstvom Danfossovog istorijskog arhiva, koji ima više od 60.000 crno-belih fotografija, 100.000 negativa i 40.000 starih fotografija na staklenim pločama; na njih se mogu dodati digitalne fotografije i više od 100.000 pisanih izvora i fizičkih predmeta, uključujući sve stare Danfossove proizvode, kao što je prvi ekspanzijski ventil, prvi termostat radijatora, prvi VLT frekvencijski pretvarač i prvi hidraulički motor.

 

Danfoss-Museum

 

Pratite nas na društvenim mrežama Pridružite nam se

Želite da komunicirate sa nama?

Upoznajte nas i pridružite se razgovoru