Digitalna transformacija - 35,000 preuzimanja

Konkretan primer digitalne transformacije Danfoss frekventnih pretvarača

transformacija „Bez sumnje, radi se o pružanju digitalnog iskustva našim kupcima, a to je prvi put da se Danfoss frekventni pretvarači implementiraju na ovaj tip portala."

- 22. decembar 2017 Od Danfoss Drives

Podaci o Danfoss frekventnim pretvaračima su dostupni na globalnom portalu EPLAN Data Portal od 2015. godine.

Samo ove godine, preuzeto je više od 35.000 makroa Danfoss frekventnih pretvarača.

„Bez sumnje, radi se o pružanju digitalnog iskustva našim kupcima, a to je prvi put da se Danfoss frekventni pretvarači implementiraju na ovaj tip portala.", kaže Joni Lampinen, šef globalnog marketinga za  Danfoss frekventne regulatore.

Stavljanjem naših proizvoda na portal pomažemo postojećim i novim korisnicima da odlučuju o korišćenju naših proizvoda pružanjem digitalne tehničke knjižice i pametnih podataka.

Pogodnosti za korisnike

"Zaključili smo da su podaci na Danfoss Drive EDP vrlo korisni. Koristili smo ga, na primer, na dijagramima u sklopu shematskog dizajna. To čini stvari puno lakšim za nas. Podaci se preuzimaju na pravo mesto u sistemu, gde se lako koriste i u budućnosti lako preuređivati", kaže Esa Peltomaa, inženjer za automatizaciju u Steerpropu.

Korišćenjem gotovih blokova proizvoda s portala, naši kupci mogu dizajnirati svoj projekat brže i pouzdanije zbog upotrebe prethodno definisanih modela proizvođača. Portal omogućava korisnicima da podatke direktno s portala prenesu u sopstveni projekat i pokrenu postupak naručivanja. Ti podaci s više opisnih karakteristika znatno će ubrzati proces projektovanja i poručivanja.

Pojačavajući faktor za kvalitetno marketinško predstavljanje

EPLAN Makroi postavljeni na portal takođe daju kvalitetno marketinško predstavljanje novih pretvarača.

„Korišćenje EPLAN portala vidljivo je kao podsticajni faktor u najnovijem lansiranju FC280 proizvoda. Omogućio je korisnicima VLT2800 platforme efikasnu nadogradnju projekta s proizvodom naslednikom. Kako bismo naglasili važnost dostupnosti EPLAN Makroa, sada smo postavili iste u planove za stavljanje novog proizvoda na potral pre mogućnosti fizičke isporuke proizvoda.“, kaže Falko Wiehle, viši menadžer projekta Excellence.

Sledeći koraci

U ovom trenutku portal pokriva deo našeg asortimana proizvoda, ali posao se nastavlja. Makroi za Danfoss frekventne pretvarače će se dodavati svakog  meseca.

„EPLAN je jedan od načina približavanja naših proizvoda kupcima. U očima potencijalnih klijenata naš proizvod može nadmašiti konkurentski proizvod, jer postoji na ovom portalu ", kaže Pirjo Walker, inženjer elektrotehnike, PEC.

Skup podataka s bogatstvom informacija

Preuzimanje setova podataka za  Danfoss frekventne pretvarače uključuje sledeće informacije: unapred dizajnirane sheme, metapodatke komponenata, automatski generisane liste delova i druge automatizovane izveštaje, PLC dijagrami i izgled 2D grafike i informacije o proizvodnji, dokumentaciju o proizvodu i pre-dizajniran mehanički 3D izgled frekventnih pretvarača.

Podržani jezici su engleski, danski, švedski, finski, španski, nemački i francuski.

 

eplandata

 

Pratite nas na društvenim mrežama Pridružite nam se

Želite da komunicirate sa nama?

Upoznajte nas i pridružite se razgovoru