CO2 je u pokretu: Donosimo praktičan trening za naše klijentu iz sfere CO2 sistema

APA - Auckland - 2 Poslednji nekoliko godina Danfoss je bio na misiji. Naš cilj? Unapređenje znanja i razumevanja CO2 kao rashladnog sredstva.

- 23. april 2018 Od Danfoss Cooling

CO2 se nameće kao rashladno sredstvo budućnosti u sistemima za supermarkete. Izbacivanjem iz upotrebe HFC-ova, vlasnici supermarketa su tražili nove načine da smanje emisiju ugljenih oksida a da pritom ne povećaju potrošnju električne energije ili izgube na efikasnosti sistema. Rešenje se krije u prirodnim rashladnim sredstvima. Međutim, ljudima koji se bave rashladom potrebno je još znanja iz oblasti primene i rukovanja sa prirodnim sredstvima, kako pri radu sa novim instalacijama tako i pri zameni postojećih rashladnih sredstava. Iz tog razloga, tokom 2017. godine, Danfoss je priredio svetsku turneju svoje posebno dizajnirane Mobilne CO2 Trenažne Jedinice, koja ima za cilj da obezbedi potrebne treninge serviserima, projektantima, distributerima, izvođačima, …

Naši treneri su ovom prilikom imali jako lepo iskustvo družeći se sa ljudima širom sveta. Dosta nemerljivih benefita je ostvareno tokom ovih treninga, ali i nekih koje je bilo moguće meriti, koji smo sumirali radi deljenja sa Vama:

 

Infographics -2017 results

Hans Matthiesen, Direktor globalnoh sektora za Supermakete je izjavio: “Trening je identifikovan kao jedan od najvećih izazova na širenju održivih rashladnih sredstava”. “CO2 je za mnoge novo rashladno sredstvo i prirodno je da izaziva bojaznosti, posebno prilikom pomisli na visoke pritiske i transkritične cikluse. Mobilna CO2 Trenažna Jedinica pomažu u rasvetljavanju procesa sa CO2, pokazujući da CO2 sistemi nisu toliko komplikovani i da se mogu primeniti svuda u svetu.”

Za nas je veliki uspeh što smo uspeli da podelimo naša znanja o CO2 sa preko 600 stručnjaka iz polja rashlade u šest zemalja. Ali ovo je samo početak za nas. U stvari, turneja za 2018. godinu je već počela – u Turskoj je trening pohađalo preko 350 polaznika od početka godine. Predviđeno je posle Turske, trening sesije nastave svoj put kroz Evropu – Francuska, Španija, Svovenija i Poljska. Dodatne lokacije će biti otkrivene kasnije tokom godine.

 

2018 Tour Plan

Ako ste zainteresovani da učestvujete u jednoj od trening sesija ili Vas zanima da li će sesija biti dostupna za Vašu regiju, možete pronaći više informacija na linkovina ispod ili kontaktirajte Vašeg lokalnog Danfoss predstavnika.

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete jednoj od naših trening sesija ili sesija nije dostupna u Vašem regionu, uvek možete iskoristiti naše besplatne online CO2 lekcije dostupne preko Danfoss Learning platforme za sticanje više znanja o CO2.

Opis kursa

Kurs omogućava upoznavanje CO2 kao rashladnog sredstva i aktuelne tehnologije koja prati njegovo korišćenje.

Polaznici kursa dobijaju znanje kroz teoriju i praksu (demonstraciju na samoj instalaciji) o:

 

 • Projektovanju CO2 sistema: jednostavna buster instalacija, paralelna kompresija, paralelna kompresija sa ejektorom
 • Puštanje CO2 sistema u rad
 • Podešavanje elektronskih kontrolera za nadzor i upravljanje kao komorama tako i agregatima
 • Procedure za servisiranje

 

   

   

   

  Pratite nas na društvenim mrežama Pridružite nam se

  Želite da komunicirate sa nama?

  Upoznajte nas i pridružite se razgovoru