Sa ponosom možemo da kažemo da u Danfoss-u: "Volimo CO2", a sa multiejektorskom tehnologijom i Vi ćete isto zavoleti CO2

We Love Co 1

Kada se razgovara o klimatskim promenama, CO2 je predstavljen kao „veliki izazov“. U jednoj grani industrije može biti štetan, dok u drugoj može biti rešenje. Kada se koristi u rashladnoj tehnici, CO2 kao rashladno sredstvo može da napravi veliku razliku u postizanju hlađenja u industrijama koje se odnose na ljude, proizvode ali i celu našu planetu.

Kao rashladno sredstvo CO2 ima veoma nizak potencijal globalnog zagrevanja (GWP=1), nema uticaj na razaranje ozona (ODP=0), nije zapaljiv i nije otrovan. Sve navedeno znači da se proizvodi i ljudi mogu sigurno hladiti bez negativnog uticaja na klimu zemlje.

Područje primene CO2 u rashladnoj tehnici je vrlo široko, može da se koristi u komercijalnim, industrijskim ili transportnim rashladnim sistemima.

- 31. maj 2018 Od Danfoss Cooling

S novom multiejektorskom tehnologijom, CO2 je postao jedan od prvih izbora za rashladno sredstvo u većini rashladnih sistema.

Upoređujući CO2 rashladne sisteme s multiejektorskom tehnologijom i tradicionalne HFC rashladne sisteme, CO2 sistemi imaju veću energetsku efikasnost u svim klimatskim područjima istovremeno smanjujući uticaj na globalno zagrevanje.

U prošlosti je upotreba CO2 kao rashladnog sredstva bila ograničena na područja s nižom spoljnom temperaturom, pri čemu su sistemi bili kompleksni i vrlo skupi. Sa Danfoss multiejektorskom tehnologijom CO2 sistemi su postali vrlo efikasno rešenje na globalnom nivou. Područja s visokom spoljnom temperaturom kao Srednji Istok, Južna Amerika, Australija i Azija mogu da uživaju u prednostima koje predstavlja CO2 rashladna tehnologija. Osnovna prednost je visoki potencijal uštede u potrošnji energije – do 18% upoređujući s klasičnim CO2 booster transkritičnim rashladnim sistemom.

„CO2 ima sjajnu budućnost u rashladnoj tehnici. CO2 je prirodno rashladno sredstvo bez gotovo nikakvog štetnog uticaja na okolinu (GWP=1, ODP=0). Danfoss multiejektorska tehnologija omogućava korišćenje svih prednosti CO2 kao rashladnog sredstva. Omogućava znatnu uštedu energije u svim klimatskim područjima, smanjenje kompleksnosti rashladnog sistema i smanjenje emisiju CO2 u atmosferu. Sve to je razlog zašto volimo CO2. “ , objašnjava Hans Ole Matthiesen, Direktor odeljenja za marketing.

Kako bismo svima približili CO2 rashladnu tehnologiju, nudimo uzbudljivu mogućnost našim kupcima, poslovnim partnerima i krajnjim korisnicima. Naša pokretna CO2 demonstraciona jedinica je trenutno na svetskoj turneji nudeći detaljan tehnički trening i sertifikaciju stručnjacima u rashladnoj tehnici. Takođe, nudimo mogućnost polaganja online treninga na našem portalu Danfoss Learning.

Ponosni smo što smo učinili da CO2 kao rashladno sredstvo i multiejektorska tehnologija postanu dostupni širom sveta. Kada otkrijete prednosti koje možete da ostvarite korišćenjem CO2 tehnologije, sigurni smo da ćete i Vi zavoleti CO2.

Danfoss multiejektorska tehnologija™

Multiejektorska tehnologija omogućuva efikasan rad CO2 transkritičnih rashladnih sistema u područjima s visokom spoljnom temperaturom. Sastoji se od dve komponente: Multiejektora i kontrolora AK-PC 782A. Zajedničkim delovanjem dva odlična proizvoda dobija se vrlo efikasno rešenje koje stručnjacima širom sveta omogućava iskorišćenje svih prednosti CO2 kao rashladnog sredstva.

 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama Pridružite nam se

Želite da komunicirate sa nama?

Upoznajte nas i pridružite se razgovoru