Danfoss predstavlja novi elektromagnetni ventil EVR v2

Danfoss-EVRv2 Kompatibilnost sa više od 20 rashladnih sredstava omogućuje proširenje poslova u rashladnoj i klimatizacionoj tehnici

- 7. februar 2018 Od Danfoss Cooling

Raspon Danfoss elektromagnetnih ventila EVR v2 prošao je čitav niz poboljšanja tokom 2017. godine. Poboljšanja i racionalizacija omogućuju njihovo prilagođavanje sve strožim zahtevima za rashladna sredstva stoga i širi raspon primene, istovremeno smanjujući broj kodnih brojeva, skladišni prostor i vreme potrebno za servisiranje. Odlučujuće prednosti za stručnjake u HVAC-R industriji su niži pogonski troškovi i troškovi servisiranja, bez ugrožavanja pouzdanosti u svim primenama, uključujući rashladne komore, hladnjake vode/glikola i toplotne pumpe.

Viši MOPD i nove karakteristike kompatibilne s novim rashladnim sredstvima

Raspon Danfoss EVR ventila ima dokazano iskustvo s više od 30 godina prisutnosti u vrlo širokom spektru klimatizacione i rashladne tehnike, kao što su: rashladne komore, rashladne vitrine i hladnjaci vode/glikola. 10 ključnih inovacija su primenjene kako bi se poboljšala čvrstoća konstrukcije u više aplikacija, povećala funkcionalnost i pojednostavilo servisiranje.

Možete ih pronaći kod Ovlašćenih distributera od marta 2018.

EVR v2 ventili su optimizovani za poslovni uspeh proizvođača i instalatera u sledećim primenama:

Klimatizacija:


Poboljšani maks. OPD i min. OPD (diferencijalni pritisak otvaranja) omogućuje bolje performanse u primeni s višim radnim temperaturama (105°C) i optimizovani su za različite vrednosti protoka rashladnog sredstva (na primer: kompresori sa promenljivim brojem obrtaja). Konstruisani za radne pritiske (MWP) do 45 bar, isti model EVR elektromagnetnog ventila kompatibilan je s rashladnim sredstvima kao što je R410A i primenjiv je za toplotne pumpe i hladnjake vode/glikola koji rade s visokim temperaturama kondenzacije (tokom otapanja ventil može u kraćem vremenskom roku podneti temperature do 130°C)). Krajem 2018. godine planirane su kvalifikacije ventila za blago zapaljive i zapaljive rashladne fluide koji se koriste u većim hladnjacima vode/glikola.

Komercijalni rashladni sistemi i maloprodaja hrane

Pouzdana i svestrana nova serija EVR ventila pokriva široki raspon funkcija, aplikacija i rashladnih sredstava. Nova serija EVR ventila je odobrena za rashladna sredstva s niskom vrednošću GWP faktora (engl. Global Warming Potential), uključujući propan R290. Osim toga, čvrsta konstrukcija kučišta ventila štiti sistem i doprinosi sigurnosti hrane, te poboljšana karakteristika protoka omogućuje visoku efikasnost. U tečnom vodu, sigurno zatvaranje protoka spečava ulaz tečnosti u kompresor. U gasnom vodu, Danfoss EVR ventil može podneti više temperature toplog gasa i uštedeti potrošnju energije sistema korišćenjem metode otapanja toplim gasom, čime se mogu postići znatne uštede u odnosu na druge načine otapanja. Zbog toga donose visoku vrednost u vrlo zahtevnim sistemima kao što su: uređaji za proizvodnju leda, rashladne komore, zamrzivači ili uređaji za hlađenje sladoleda, koji se izlažu vrlo visokom opterećenju zbog učestalih ciklusa otapanja i/ili kratkih ciklusa ubrizgavanja toplog gasa, i gde je za otapanje zahtevan elektromagnetni ventil u usisnom vodu.

EVR ventili su idealni za primene u maloprodaji hrane, kao što su rashladne vitrine jer omogućuju brzo obavljanje servisa i održavanja, bez ometanja radnog vremena trgovine. Nema potrebe za uklanjanjem kompletnog ventila i ugrađivanjem novog ventila u sistem. Dovoljno je ostaviti telo ventila, zamenite unutrašnje delove po potrebi i sistem se brzo može opet pokrenuti. Dostupni su i setovi za servis (engl. Service kit).

Manje modela. Šire područje primene.

„Naš poboljšani raspon EVR ventila štedi na troškovima primene, razvoja i skladištenja. Od aprila 2018. godine EVR v2 će u potpunosti zameniti proizvodnju trenutnog raspona EVR, EVRE i EVRH ventila. 30% manje, ali više svestranih modela odgovara širem području primene i rashladnih sredstava, dok su istovremeni EVR v2 ventili potpuno kompatibilni s trenutnim rasponom elektromagnetnih ventila“, kaže Allan Chara, direktor marketinga za automatiku u rashladnoj tehnici. „Sada dolazimo s poboljšanim rasponima proizvoda i usluga od istog dobavljača s visokom kvalitetom kao standardom za ključne poslove u klimatizacionoj i rashladnoj tehnici, kompatibilne s današnjim zahtevima za veću pouzdanost, svestranost i efikasnost. Ponuda novih EVR v2 ventila je dostupna kod naših ovlašćenih distributera, pri čemu se odabir ventila može izvršiti pomoću novog softvera Coolselector2 ® zajedno s odabirom OptymaTM kondenzacionih jedinica, T2/TE2 termoekspanzionim ventilom, elektronskim kontrolorom, itd.“ dodaje.

Širok raspon dostupan je za rashladne kapacitete od 3 do 410 kW u tečnom vodu, od 0,3 do 65 kW u usisnom vodu i od 1 do 350 kW u potisnom vodu, s veličinama priključaka od 6 mm do 42 mm – 1/4'' do 2 1/8''. Imaju istu ugradnu dužinu kao i trenutni EVR s odgovarajućom veličinom priključka osim za bimetalne priključke.

Smanjenje kompleksnosti takođe dovodi do optimizacije troškova u klimatizacionim sistemima. Za instalatere, pojednostavljeni raspon znači da je potrebni ventil vrlo verojatno dostupan. To pomaže upravljanju skladišnim prostorom i izbegavanju logističkih problema.

Kompatibilnost EVR v2 ventila sa špulnama je ista kao i kod EVR ventila.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama Pridružite nam se

Želite da komunicirate sa nama?

Upoznajte nas i pridružite se razgovoru