2 koraka do unapredjenja bezbednosti na Vasoj aplikaciji otapanja toplim gasom

DPSV_42 Otapanje toplim gasom je čest i veoma efikasan metod u industrijskoj rashladi, iako ima i znacajan bezbednosni rizik ukoliko ubrizgavanje vruceg gasa u isparivace nije pazljivo kontrolisano. Kako bi se minimizovao rizik, Danfoss je kreirao resenje koje na bezbedan nacin kontrolise ubrizgavanje vruceg gasa: ICHS Dvostepeni Magnetni Ventil (ICSH Dual Postion Solenoid Valve).

- 20. jun 2018 Od Danfoss Cooling

  U skladu sa poslednim IIAR bezbednosnim preporukama prilikom koriscenja toplog gasa za otapanje, ICSH Dvostepeni Magnetni Ventili omogucavaju posteneno, vremenski kontrolisano otvaranje kojim se lagano podize pristisak u isparivacu pre pustanja punog protoka u isparivac. Ovaj dvostepeni pristup sprecava da se hidraulicne udare, a samim tim unapredjuje celokupnu bezbednost rashladnog sistema. Dvostepeno otvaranje je odradjeno na siguran nacin, iliti da drugi step ne moze da se otvori ukoliko prvi stepen nije otvoren.

  ICSH Dvostepeni Magnetni Ventil uvek napaja isparivac preko glavnog ventila, a razlikuje se stepen otvorenosti u zavisnosti koji od dva EVM-NC pilot ventila je u funkciji. Zakasnjenje izmedju stepena moze se kontrolisati ili putem PLC-a ili tajmera relejnom logikom.

  Prvi stepen otvaranja (prvi EVM-NC) otvara glavni ventil do 20% od ukupnog kapaciteta ventila. ICSH Dvostepeni Magnetni Ventil zasnovan je na ICV platformi i deli isti model funkcionalnosti kao ICS. ICSH je isto tako kompatibilan sa ICF 50 i ICF 65.

  Novi ICSH ventil je projektovan sa sledecim prednostima, što radi unapredjenja bezbednosti što radi optimizacije performansi:

 • Unapredjenje bezbednosti priliko otapanja, sprecavanje hidraulicnih udara i linija toplog gasa
 • Kompatibilinosti sa poslednjim IIAR bezbednosnim preporukama kod aplikacija otapanja toplim gasom
 • Jednostavnost instalacije i nadogradnje
 • Fleksibilnost ugradnje – ICSH je kompatibilan sa Danfoss ICS i ICF ventilskim grupama
 • Smanjen rizik curenja gasa zahvaljujuci manjim broju ventila nego kod paralelne ugradnje
 • Jednostavan za odabir uz pomoc the Coolselector®2 aplikacije
 • Kompaktan dizajn, malih gabarita  

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama Pridružite nam se

Želite da komunicirate sa nama?

Upoznajte nas i pridružite se razgovoru